29-07-2022, 08:54 Oxunub: 2201

Bu qidalar xərçəngdən qoruyur - Təsdiqləndi


Harvard Universiteti alimləri 14 müxtəlif araşdırmanın nəticələrini təhlil etdikdən sonra belə nəticəyə gəliblər ki, hər gün müxtəlif yarmalar (yulaf, arpa, düyü və s.) və həmçinin tamdənli çörək yeyən insanlarda ürək-damar sistemi və xərçəng xəstəliklərinin riski xeyli azalır.

Araşdırma 800 minə yaxın insanı əhatə edib.

Yarmalar və tamdənli çörək arterial təzyiqin tənzimlənməsinə və qanda xolesterinin səviyyəsinin aşağı düşməsinə kömək edir. Həmçinin bu məhsullar tez toxluq hissi yaradır və bədən çəkisinin normada saxlanmasına yardım edir.

Çörəklə bağlı HƏYƏCAN TƏBİLİ: işbazlar at oynadırlar Çörəklə bağlı HƏYƏCAN TƏBİLİ: işbazlar at oynadırlar Gündəm / Sosial Bu məhsulu dünyada ən çox azərbaycanlılar yeyir... Bu məhsulu dünyada ən çox azərbaycanlılar yeyir... Gündəm / Sosial Bu xəstəlik ən çox varlı ölkələrdə ölümə səbəb olur - ŞOK ARAŞDIRMA Bu xəstəlik ən çox varlı ölkələrdə ölümə səbəb olur - ŞOK ARAŞDIRMA Gündəm / Maraqlı Səhiyyə Nazirliyinin mütəxəssis-eksperti Emin Məmmədov: erkən mərhələdə aşkarlandığı təqdirdə, mədə xərçəngi tam müalicə oluna bilər Səhiyyə Nazirliyinin mütəxəssis-eksperti Emin Məmmədov: erkən mərhələdə aşkarlandığı təqdirdə, mədə xərçəngi tam müalicə oluna bilər Gündəm Gələcək əndişəsi: yalnız dünyanı düşünüb axirətini unutmaq bədbəxtlikdir... Gələcək əndişəsi: yalnız dünyanı düşünüb axirətini unutmaq bədbəxtlikdir... Gündəm